Woninghypotheken

Het afsluiten van een hypotheek is voor de meeste mensen geen eenvoudige opgave. Er komen veel vragen op u af en er moet met veel zaken rekening worden gehouden. Het kiezen van de juiste hypotheekvorm, rentevaste periode en geldverstrekker is moeilijk. Wij bemiddelen en adviseren in hypotheken welke passen bij uw persoonlijke situatie. Zowel relaties in loondienst als ondernemers kunnen bij ons terecht voor een woninghypotheek. Om u duidelijkheid te bieden in dit complexe proces hebben wij het hypotheekadvies verdeeld in 10 overzichtelijke stappen.

Dhr. Onink

10

Is een vriendelijk team en regelen alles goed en nemen ook de tijd om alles uit te leggen.

Theo

8.5

Prettig contact, begrijpt precies wat de bedoeling van ons was, vlotte afhandeling van een goed advies en prima nazorg.

Dhr. Van Baaren

10

Super vriendelijke goede service hier wordt je nog als een mens behandeld en niet als een nummer.

Anoniem

10

Open en vriendelijk. Jammer dat ik niet eerder ben overgestapt naar van Roekel

Dhr. Van den Berg

8.2

In eerste instantie was het advies anders dan verwacht. Circa na een week ben ik weer gebeld met duidelijk advies dat heb ik geaccepteerd. Verder is van Roekel zeer betrouwbaar en heeft goede service.

Mevr. De Wit-gennissen

8.9

Topper!

Anoniem

9.1

Goed en snel in orde gemaakt, goede service

Dhr. Gerrtisen

8.9

Erg professioneel en altijd goed te bereiken voor eventuele vragen of problemen!

Stap 1. Kennismaking, uitleg van de werkzaamheden en beloning

Tijdens het eerste kennismakingsgesprek vertellen wij u meer over wie wij zijn en wat we doen. Wij geven u inzicht in onze werkwijze, wat u van ons mag verwachten en hoe wij worden beloond.

Stap 2. Vaststellen van uw kennis en ervaring

Na de kennismaking willen we graag wat meer over u weten. Hoe groot is uw kennis van hypotheken en van andere financiële producten? Ook vragen wij meer informatie over uw ervaring in het afsluiten van een hypotheek, levensverzekering, consumptieve lening of in beleggen.

Stap 3. Inventarisatie van uw financiële positie

Tijdens deze stap staan we uitgebreid stil bij uw huidige financiële positie. Ook vragen wij u hoeveel u maximaal per maand wenst uit te geven aan woonlasten. We vragen u naar uw huidige inkomsten en uitgaven en hoe u verwacht dat deze zich in de toekomst ontwikkelen. We inventariseren uw huidige bezittingen en schulden en we bekijken welke voorzieningen u heeft getroffen om bepaalde risico’s op te vangen. Ook bekijken we hoe uw inkomen eruit komt te zien na het bereiken van uw pensioenleeftijd.

Stap 4. Bepalen van uw financiële wensen

In deze fase van het adviesproces gaan we dieper in op uw financiële wensen. Wij berekenen hoe hoog uw hypotheek wordt op basis van uw wensen. Ook relevante fiscale zaken rondom het kopen van een woning en het afsluiten van een hypotheek komen hierbij uitgebreid aan bod.

Stap 5. Bepalen van uw leencapaciteit

Onze adviseur berekent voor u hoe hoog de hypotheek mag zijn op basis van de Gedragscode Hypothecair Financiers. Ook wordt nagegaan of u in aanmerking komt voor Nationale Hypotheek Garantie. Wanneer de benodigde hypotheek hoger is dan de inkomenstoets zal met u besproken worden of dit verantwoord is.

Stap 6. Samenstellen van de hypotheek

Tijdens deze stap bespreken we samen met u welke hypotheekconstructie het beste aansluit bij uw wensen. Daarnaast wordt uitgebreid stilgestaan bij de risico’s die u loopt bij het aangaan van een hypotheek. U kunt hierbij onder meer denken aan het risico van werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of overlijden tijdens de looptijd van de hypotheek.

Stap 7. Vergelijken en presenteren van oplossingen

Na de voorgaande stap heeft onze adviseur gezocht naar oplossingen van verschillende aanbieders. Deze oplossingen heeft hij met elkaar vergeleken. Samen met u bespreekt hij de voor- en nadelen van de verschillende aanbiedingen. Zo komen we tot een oplossing die het beste bij u past.

Stap 8. Formulering en motivering van het advies

In deze fase van het hypotheekproces wordt de gekozen oplossing zorgvuldig met u doorgenomen en legt onze adviseur alle kenmerken aan u uit. Hierbij controleert hij ook of alle informatie duidelijk is en door u begrepen wordt. Onduidelijkheden worden toegelicht zodat u zeker weet dat u de juiste keuze maakt.

Stap 9. Vastlegging van de gegevens in het dossier

In deze fase legt onze adviseur alle zaken vast in het dossier die zijn besproken. Alle voorgaande stappen worden nog een keer doorgenomen. Dit doet hij om er zeker van te zijn dat alles duidelijk is voor u. Hierbij geeft hij ook een duidelijke motivatie waarom tot een bepaalde keuze is gekomen. U controleert hierbij of het advies goed tot stand is gekomen en overeenkomt met uw wensen.

Stap 10. Bemiddeling, afwikkeling en begeleiding van het advies

In deze laatste stap wordt u uitgelegd welke stappen nog gezet moeten worden om definitief tot de geldverstrekking te komen bij de notaris. Onze adviseur vertelt u welke documenten nodig zijn en wanneer u deze moet inleveren om ervoor te zorgen dat de hypotheek op de afgesproken datum bij de notaris verstrekt kan worden. Na deze laatste stap zullen wij, indien dit gewenst is, een verblijvende offerte uitbrengen voor een opstal- en overige benodigde schadeverzekeringen.